Înainte de toate, de ce te-ai teme?
Avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Și cel mai rapid. Dacă nu ai călători cu avionul, cum ai putea să te bucuri de un răsărit și de un apus de soare deasupra norilor?… 

Text by

Rucsandra Magdalena Mihai 

Viața mea a decurs 30 ani deasupra norilor. Nu mi-a fost niciodată frică să zbor, dimpotrivă.

Mi s-a părut cel mai firesc lucru, exact așa cum mergi zi de zi la birou, pe pământ. Întotdeauna m-am gândit că dacă e să se întâmple ceva, se poate întâmpla oriunde. Poți merge pe stradă și îți poate cădea ceva în cap sau poți merge cu mașina și poți avea un accident. Așa că, nu mai bine zbori? 

Nu e mai bine să te bucuri de toate senzațiile astea tari pe care ți le oferă zborul? Și mai ales de peisaj… neprețuit! Pe mine m-au fascinat întotdeauna norii… pentru că intotdeauna, după clipe îndelungi și plumburii de răzvrătire a norilor, răsare soarele. 

Așa că vă îndemn să zburați fără frică, pentru că e o lume fascinantă acolo sus. 

Și ca să vă puteți relaxa înainte și în timpul călătoriei cu avionul, vreau sa vă dau câteva sfaturi. 

1.Nu încercați să beți băuturi alcoolice înainte de călătorie pentru a prinde curaj. Nu veți face decât să vă deshidratați. Veți avea nevoie atunci de cât mai multe lichide. Mai bine relaxați-vă, bucurați-vă de magazinele din duty free, uitați-vă la avioane, fiți fericiți că puteți călători. 

2.Luați cu voi o carte, o revistă, ceva de citit ce vă poate ține departe cu gândul.  Dacă vă sperie decolarea, vă sfătuiesc să nu vă uitați pe geam. Stați mai bine pe un loc la culoar sau la mijloc. Iar când se apropie momentul desprinderii avionului de sol, închideți ochii si vizualizați destinația finală, locurile pe care le veți vizita curând, oamenii pe care îi veți întâlni. 

3.După decolare, uitați-vă la un film sau citiți o carte bună. Întotdeauna am la mine o carte atunci cand calatoresc in timpul liber. 

4.Faceți conversație cu cei de alături, bucurați-vă că sunteți acolo. 

5.Nu abuzați de băuturi alcoolice în timpul zborului, cum vă spuneam, vă vor deshidrata și veți avea nevoie de multe lichide. În schimb, hidratați-vă, mancati ceva, mestecați gumă. Vă recomand să  folosiți  guma de mestecat si ca remediu pentru reducerea presiunii ce o puteti simti in urechi in timpul decolarii si aterizarii. 

6.Faceți poze. Dacă nu aveți curaj să vă apropiați de ferestrele avionului, faceți-vă poze în avion. Vor fi amintiri de nepretuit. Vă veți amuza copios mai tarziu, observand cât de încordați erați din cauza acestei frici. 

7.Dacă avionul întâlnește zone de turbulență, pastrati-va calmul. Piloții sunt foarte bine pregatiti si știu foarte bine ce fac, iar însoțitorii de bord sunt acolo să vă asiste cu orice aveti nevoie. Avioanele sunt din ce in ce mai sofisticate si sunt dotate cu echipamente de ultimă generație, care depistează din timp zonele cu probleme, pentru a putea fi evitate. 

8.Relaxați-vă. Este un timp prețios pe care îl puteți petrece cu cei cu care calatoriti, meditând sau bucurându-vă de viață. Faceti planuri pentru urmatoarea vacanta.

Vă urez, așa cum face și comandantul avionului de fiecare dată, sit back, relax and enjoy the flight. 

Cer senin!